case study

חוויה אולימפית

זוכה במקום הראשון בתחרות המצויינות לבניה בקטגוריית מבנה ציבורי יצירתי מטעם התאחדות בוני הארץ

  • פרוייקטים בעלי אתגרים לוגיסטים
  • פרוייקטים בעלי מורכבות הנדסית
שם הפרוייקט: מוזיאון החוויה האולימפית
תיאור הפרוייקט: המוזיאון הוקם במטרה להחיל את הערכים האולימפים, הוא מצויד במצעי המחשה מתקדמים במיוחד וקהל המבקרים בו יוצא בו למסע וירטואלי בין חמש טבעות, בעקבות האירועים האולימפיים הגדולים ביותר, תוך שימת דגש מיוחד על הזווית הישראלית. בפרויקט בוצעו עבודות גמר ברמה גבוהה במיוחד ומערכות מיוחדות.
אדריכל: ענת הרמן וינציגסטר-אדריכלות ועיצוב פנים פיקוח: הרן מאיר הנדסה וניהול פרויקטים

האתגר

ינושבסקי נבחרה על ידי הועד האולימפי בישראל להקים את המוזיאון אשר נמצא בקומה השלישית של בניין מאוכלס ופעיל בכל ימות השבוע. ניתן דגש רב על ידי המזמין למניעת הפרעות ורעש. השאיפה לביטוי מצוינות ורמה מיטבית של עבודות תוך ביצוע מערכות אלקטרו-מכאניות ואודיו-ויזואליות מתוחכמות, כל זאת בעבודה בחלל מוגבל ומצומצם פיזית הפכו את הביצוע למורכב מבחינה הנדסית והיוו אתגר והכרח לחשיבה יצירתית מצידינו.

ינושבסקי נענים לאתגר

קיבלנו את קומת המוזיאון כאשר היא אינה מפולסת ובהפרשי גובה משמעותיים. לפיכך, היה הכרח ביציקת רצפה מוחלקת כבסיס לרצפת פנדומו אדריכלית. הגובה בין הרצפה לתקרה היה 2.60 מ' נטו כשבחלל זה נדרשנו לשלב את כל מערכות המבנה המורכבות, מערכות האודיו-ויזואליות והגבהת הרצפה. נדרש תיאום מערכות מורכב שכן מגבלת הגובה והתכנון האדריכלי התנגשו וחייבו פתרונות יצירתיים עבור שילוב המערכות כגון: פריצת פתחים בגג וחיזוקו בעבור כניסת תעלות מיזוג אוויר ושחרור עשן, תכנון סופרפוזיציה על ידינו ומציאת פתרונות אופטימאליים ומהירים. כל הציוד לפרויקט הונף למבנה והתקרה שימשה להכנסת חומרים והוצאת פסולת.

נדרשנו לעבודה מסובכת עם מערכות מיוחדות כך, בחלל "טבעת מינכן" בנינו במה עגולה מסתובבת ל-25 מבקרים.  בטבעת אחרת הורכב קיר עגול, תלוי ונע, מחופה תפאורה, אשר עליו מקרינים בזמן תנועה. לשם כך הורכבו אמצעי בטיחות אשר ימנעו פגיעה במבקרים כגון סף רגש פיזי במסלול הקיר הנע. בחלל התהילה בוצעה תקרת בריסול אשר הוזמנה במידות מיוחדות וגורמת להשתקפות והורכבה במתווה חיצוני ופנימי עגול. לאורך מסלול המבקרים הוטבעו ברצפה פסי LED  אשר הוטמנו בבטון כאשר הם סומנו ונחרצו על ידי מכונת ניסור כולל שילוב רדיוסים וקשתות מורכבות. הלד מונח בתעלת אלומיניום היצוקה בדייס גראוט ומפולסת ברמת דיוק גבוהה מאוד עד קבלת מפגש חלק בין רצפת הפנדומו ולד התאורה. במעברים הדלתות הן אקוסטיות, מחוברות למערכת פיקוד ונפתחות ונסגרות באופן מפוקד על ידי מנגנוני נעילה שהותקנו על ידינו שלא כחלק אינטגרלי מהדלתות בכדי לחסום אור ורעש על מנת לשמור על חוויית המבקר.

השיקול העיקרי שהנחה אותנו היה לבנות את החוויה האולימיפית באיכות וברמה הגבוהים ביותר, ולפיכך התקשרנו לאנשי המקצוע הטובים ביותר, ובמבחן התוצאה לא טעינו.. כקבלן המבצע הצלחת לגייס את נסיונך הרב ויכולותיך המקצועיות הגבוהות ולהוציא מן הכוח אל הפועל את חזון "החוויה האולימפית"

צבי ורשביאק, יו"ר הועד האולימפי ואפריים זינגר מנכ"ל החוויה האולימפית

פרוייקטים נוספים בתחום